Farm In The City (Ladang di dalam Bandar)

Views: 43

Luangkan hari yang menyeronokkan di Farm In The City Malaysia yang digemari ramai dan rasai bagaimana rasanya dikelilingi oleh pelbagai jenis haiwan selama sehari! Terletak hanya 30 minit dari Kuala Lumpur, zoo haiwan peliharaan bertemakan kampung tempatan di Seri Kembangan ini adalah tempat yang sesuai untuk berpeluang berinteraksi dengan haiwan seperti kuda, landak, burung kakak tua dan banyak lagi. Bahagian terbaik tentang tempat itu ialah semua haiwan bebas berkeliaran di kawasan terbuka yang meniru habitat semula jadi mereka tanpa sebarang sangkar atau pagar yang menghalang mereka.

Klook.com
Farm In The City discount tickets

Selain itu, anda juga boleh membeli makanan haiwan dan berpeluang memberi makan kura-kura gergasi, anak buaya dan banyak lagi! Dengan lebih 100 spesies haiwan eksotik, dan 60 spesies pokok buah-buahan tropika, tumbuh-tumbuhan dan sayur-sayuran, terdapat banyak perkara untuk anda temui di Farm in the City, tempat yang hebat untuk keluarga, kanak-kanak dan pelawat dari semua peringkat umur. Pastikan anda berkawan dengan beberapa burung yang cergas di kandang burung terbang bebas, lihat sekilas haiwan yang jarang ditemui seperti burung gagak putih paling jarang di dunia, spesies kuda terkecil di dunia dan makhluk eksotik yang lain.

Klook.com
Farm In The City

Selain banyak pameran, Farm In The City menawarkan pelbagai aktiviti menarik yang disukai oleh kanak-kanak. Anda boleh menaiki kuda atau cuba menangkap ikan longkang di ladang! Terletak hanya 30 minit dari Kuala Lumpur di Seri Kembangan, Farm in the City adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi bersama pencinta haiwan. Dapatkan tiket anda di Klook hari ini!

Terletak hanya 30 minit dari Kuala Lumpur, Farm in the City adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi bersama pencinta haiwan!

Dapatkan peluang untuk berinteraksi dengan alpaca yang comel di ladang.

Beli sekotak makanan haiwan dan lihat bagaimana rasanya memberi makan haiwan dan burung yang comel!

Ladang bandar ialah taman pemuliharaan yang membolehkan kanak-kanak kecil, orang dewasa dan pelawat dari semua peringkat umur belajar tentang alam semula jadi dan haiwan.

Permainan tradisional sekolah lama yang akan membawa kenangan zaman kanak-kanak yang menggembirakan untuk orang dewasa manakala kanak-kanak belajar perkara yang ibu bapa mereka pernah mainkan.

Klook.com
Farm In The City

Langkah Kesihatan & Kebersihan Dipertingkat di Farm In The City

Nota Penting

Stesen saringan suhu sebelum memasuki taman
Daftar Masuk MySejahtera
Para tetamu digalakkan menggunakan pembersih tangan yang terdapat di seluruh taman
Proses sanitasi berkala pada semua kemudahan
Mengawasi penjarakan sosial – Beratur di garisan merah & tinggal satu meter dari yang lain

Elakkan melawat ladang pada cuti sekolah atau cuti umum jika anda ingin mengalahkan orang ramai!
Kibarkan kod QR baucar Klook anda di kaunter tiket untuk menebus tiket anda dan menikmati kemasukan tanpa kerumitan.

Lokasi

Farm In The City address: Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat 1, Pusat Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia.

Klook.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Comment

%d bloggers like this: