Terpanjang di dunia kereta kelihatan menakjubkan. Kata-kata tidak dapat menggambarkan bagaimana mereka melihat. Dan kerana gambar di bawah disediakan yang paling hebat dari segi mesin panjangnya. Ia perlu dalam kes ini untuk bercakap mengenai karya-karya seni automotif lagi.

JUARA UTAMA

Limousine “American Dream” tidak seperti ahli-ahli kelasnya. Dia berbeza. Dalam limosin biasa panjang ialah 7-10 meter. Tetapi kereta ini telah melepasi semua. badannya dalam panjang 30.5 meter! Dan sudah tentu, pada mesin tersebut tidak melakukan perjalanan di sekitar bandar. Ia adalah asas, kerana tidak ada tempat untuk meletakkan ia. Tetapi mesin ini terlibat dalam penggambaran filem dan pelbagai pertunjukan auto.

kereta yang paling lama di dunia

Model ini mempunyai dua kabin dan 26 roda. Terima kasih kepada aspek pertama, limosin boleh bergerak dalam dua arah – dan ke belakang. Sangat praktikal, kerana untuk menghidupkan seperti gergasi adalah amat sukar. Komunikasi antara yang pertama dan pemandu kedua disokong oleh interkom. A adalah raja katil bersaiz dan kolam di dalam kabin. Tetapi itu tidak semua yang boleh mengejutkan. Selalunya, pemaju perumahan telah membuat keputusan untuk mengeluarkan dan mereparasi yang … helikopter pad pendaratan. mesin benar-benar unik. Ia tidak menghairankan bahawa hanya satu contoh tersebut wujud di dunia.

TRAK CINA

Bercakap tentang kereta yang paling lama di dunia, ia harus diperhatikan perhatian kenderaan kargo di China ditubuhkan pada tahun 2006. Beliau, dengan cara itu, tidak mempunyai nama. Tetapi ini adalah yang paling lama destinasi kargo kereta di dunia. Ia telah dicipta untuk salah satu syarikat pengangkutan, dan panjangnya adalah lebih sedikit daripada 73 meter! Apakah keupayaan? Ia juga adalah menarik – kira-kira 2500 tan! Siap dengan “raksasa” 880 roda perkadaran epik dan enam enjin berkuasa.

trak ini mengangkut turbin, bahagian pesawat, struktur dan jambatan siap dipasang.

kereta yang paling lama

KERETA API RODA

Ia adalah satu lagi kenderaan tertentu yang hanya perlu diambil perhatian perhatian, bercakap tentang kereta yang paling lama di dunia. Dalam tahun lima puluhan (seperti adalah Perang Dingin), pekerja Pentagon telah mencipta satu projek kereta api roda. Beliau kemudiannya dikenali sebagai LeTourneau TC-497. Dan ia benar-benar adalah kereta yang paling lama. Meter apa yang panjangnya? Dia … sebanyak 175 meter! Kenderaan ini dicipta sebagai pengganti untuk pengangkutan kereta api. Dan ini dilakukan untuk melindungi diri mereka daripada Rusia. Amerika takut bahawa akan ada perang aktif terhadap USSR. Tetapi kereta api itu dapat bergerak kira-kira 400 tan kargo.

Menariknya, panjang ini masih belum maksimum. Jika mahu, ia boleh dengan mudah meningkat. Nilai melampirkan link tambahan (atau lebih), panjang serta-merta menjadi walaupun beberapa meter lebih besar.

Titik tertinggi mesin besar ini – kabin. Menjulang tinggi di atas tanah adalah sembilan meter. Apa adalah beberapa maklumat lain paling lama kereta-kereta api? Beliau mempunyai seramai 54 roda, tetapi jika bahagian ditambah (pautan), maka setiap kesempatan pergi untuk empat lagi. Pada penciptaan “trek” kiri jumlah 3.7 juta dolar. Tetapi kursus ini adalah jauh 1961. Yang akan kos ini gergasi kepada Jabatan Pertahanan AS $ 17.5 juta.

panjang kereta yang paling lama

SEDAN 5 METER

Kini ia adalah perlu untuk memberitahu dan kira-kira yang paling cemerlang dari segi sedan saiz. Ini adalah yang paling popular jenis badan. Oleh itu adalah perlu untuk memberitahu tentang model yang berhak dikenali sebagai kereta paling lama di dunia.

Anda perlu bermula dengan akhir. Kereta pertama – Maybach terkenal 57. Berbeza dengan juara yang disebut di atas, kereta ini telah diberikan kepada calon pembeli pada tahun 2002. Dan ia adalah sesuai untuk perjalanan di sekitar bandar, seperti kereta, dalam meter 5.73 lama lagi boleh dimuatkan di tempat letak kereta. kos kereta adalah 367 000 euro (bermula harga). sedan ini mempunyai berat 2.7 tan. Tetapi untuk “ratus” ia tersebar dalam masa lima saat, dan terima kasih kepada enjin 518 kuasa kuda yang kuat.

Bucciali TAV 8-32 V12 – 5,79 meter sedan, hanya pergi pada penunjuk ini dari sebelumnya “Maybach”. Walau bagaimanapun, ia tidak begitu popular, berbeza dengan pemegang ketiga rekod, dikenali sebagai sama selagi dia sendiri dipanggil – Cadillac Fleetwood Sixty Brougham Istimewa sahaja. Panjangnya ialah 5.9 meter, kereta ini telah dikeluarkan pada tahun 1971. Dengan cara ini, sementara dia menetapkan rekod. Beliau adalah pengeluaran kereta yang paling luas sehingga sembilan puluhan.

kereta yang paling panjang dalam meter

SEDAN 6 METER

Kini beberapa “calon”, tetapi dengan panjang, yang melintasi tanda enam meter. Rolls-Royce Phantom EWB – kereta 2012 siaran. panjang badannya adalah 6.1 meter. Secara umum, kereta itu kelihatan menakjubkan. Rasanya pakar pendekatan jenama. Really sebenar “Phantom” dengan penampilan semasa dan misteri.

Sebagai mengejutkan kerana ia mungkin, tetapi ia harus dengan margin satu sentimeter adalah kami Soviet GAZ-14 “Chaika”! Dilepaskan kembali pada tahun 1977. Perlu diingatkan bahawa mesin ini menarik perhatian walaupun pakar-pakar asing. Plus, mesin adalah benar-benar baik – brek hidraulik cakera, hidro penggantungan, dan juga lifters injap hidraulik yang ada. Ini adalah tambahan kepada mewah pada masa itu untuk jentera Rusia! pendingin hawa, radio stereo, tingkap elektrik, dan lain-lain Dan kereta kelihatan kaya. Seorang wakil layak. Dengan cara ini, ini pergi LI Brezhnev.

Century toyota Royal dan Maybach 62S 2005 dan 2010, isu ini terus ke dalam senarai. Yang pertama adalah kereta yang paling mewah di Jepun dan lain – pemilik enjin 630 kuasa kuda. 6.15 dan 6.16 meter daripada panjang mereka, masing-masing.

maklumat mengenai kereta lama

PEMENANG SEDAN

Dan akhirnya, ketiga-tiga pemimpin. 6.17 meter panjang Maybach 62, dikeluarkan pada tahun 2002, mempunyai 5.5 liter enjin 550 kuasa kuda yang kuat, dan indah, luar mahal. Walau bagaimanapun, seperti semua kereta lain jenama ini.

Berikut adalah 6.2 meter yang Cadillac Fleetwood Seventy-’em Five. Beliau telah mengeluarkan satu masa yang lama dahulu – 57 tahun yang lalu. Dan kereta-kereta pemaju memutuskan untuk menghasilkan hanya jumlah 710 keping. Walaupun mesin itu bukan sahaja cantik tetapi juga kuat. Sebanyak 345 kuasa kuda – keputusan yang cemerlang untuk tahun-tahun! Dan harga yang sesuai – 9500 dolar.

Akhirnya, jawapan kepada soalan utama – apa yang panjang kelas kereta lama “sedan”? Menang Again “Cadillac”! Dan ini sekali lagi model Fleetwood Seventy-Five, hanya pada tahun 1975. Selama ini pemaju meningkatkan imej mesin. Dan supaya dia membesar kepada 6.4 meter. Dan enjin dipasang di bawah bonet gergasi – (!) Isipadu 8.2 liter.